Digital Marknadsföring

Vad är SEO?

SEO handlar i korta drag om att göra din hemsida mer synlig och ranka bättre på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Detta kan öka din trafik och därmed också din försäljning.

POWERED BY SOCIALLITE ME

SEO handlar i korta drag om att göra din hemsida mer synlig och ranka bättre på sökmotorer som Google, Bing och Yahoo. Detta kan öka din trafik och därmed också din försäljning.

SEO i korta drag

Vad innebär SEO (Search Engine Optimization), och hur kan du arbeta med din egen sida för att bli mer omtyckt av Google? Här gör vi en djupdykning inom SEO och alla dess viktigaste delar. Tveka inte på att höra av dig om det dyker upp några frågor eller funderingar!

On-page SEO

On-page SEO handlar om att göra din webbplats så sökmotorvänlig som möjligt. Tänk på det som att göra en makeover för din webbplats för att få den att se så attraktiv ut som möjligt för sökmotorer och användare. I detta fallet handlar det framförallt inte om att din webbplats ska se visuellt attraktiv ut, även om det såklart är ett plus i kanten, det handlar mer om att innehållet på din webbplats ska vara tydligt och bidra med värde för dina besökare!

Struktur

En välstrukturerad webbplats är som ett välorganiserat rum – det är lättare att hitta det du letar efter. Det handlar om att ha en tydlig hierarki för sidans rubriker och underrubriker, samt använda relevanta meta-taggar som beskriver sidans innehåll.

Innehåll

Content is king! Detta är verkligen en av de viktigaste faktorerna för att lyckas med din SEO. Genom att skapa relevant och kvalitativt innehåll som faktiskt har ett värde för dina besökare blir du inte bara omtyckt av dina läsare, utan även av Google.

Strukturerad data

Strukturerad data är en superhjälte som kan hjälpa sökmotorerna att förstå innehållet på din webbplats bättre! Du kan använda strukturerad data för att ge sökmotorerna mer information om allt från produkter till recensioner, betyg och priser. Så låt inte de tråkiga koderna skrämma dig, det är helt enkelt ett sätt att hjälpa dina besökare att hitta det de söker efter!

Mobilanpassade hemsidor

Allt fler människor surfar på nätet från sina mobiler och surfplattor, så det är viktigt att din webbplats fungerar lika smidigt på alla enheter. En mobilanpassad webbplats kan göra ditt liv lättare och förbättra din synlighet på Google. Dessutom kan det ge dina besökare en bättre användarupplevelse och få dem att stanna längre på din sida.

Lokal SEO

Lokal SEO handlar om att göra dig synlig för människor som söker efter företag i ditt område. Om du har en fysisk butik eller verksamhet är lokal SEO en viktig del av din marknadsföring. Genom att använda verktyg som Google My Business kan du göra det lättare för människor att hitta dig. Genom att optimera din information, som öppettider och kontaktuppgifter, kan du visa upp din stadigvarande närvaro i området och vinna kampen om stadschefstiteln!

Nyhetsinlägg

Håll koll på branschens senaste nyheter och skriv regelbundet inlägg om det på din webbplats för att öka din SEO. Genom att visa att du är en expert inom ditt område och publicera relevant innehåll kan du också locka till dig länkar från andra webbplatser och stärka din position på sökmotorerna.

Off-page SEO

Off-page SEO handlar om att bygga din auktoritet på nätet genom att få andra webbplatser att länka till din webbplats. Det är en viktig del av sökmotoroptimering och kan göra stor skillnad för din synlighet på nätet. Det finns många roliga och kreativa sätt att förbättra din off-page SEO, till exempel:

  • Skapa värdefullt innehåll som andra webbplatser vill länka till. Genom att erbjuda högkvalitativt och intressant innehåll kan du öka chanserna att andra webbplatser vill länka till din webbplats.
  • Använd sociala medier för att marknadsföra din webbplats och få fler besökare. Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att nå ut till en större publik och få fler besökare till din webbplats.
  • Samarbeta med andra företag inom din bransch för att skapa ett sorts nätverk av externa länkar. På så sätt kan ni stärka varandras auktoritet på nätet.
  • Bli gästbloggare på andra webbplatser inom din bransch och länka till din egen webbplats. Genom att skriva kvalitetsinnehåll på andra webbplatser inom din bransch kan du visa upp din expertis och öka din synlighet på nätet.

Ett bonustips är att hålla koll på din länkhygien. Se till att länkarna som pekar mot din webbplats inte innehåller skadliga länkar eller spam för att undvika straff från sökmotorerna. Genom att ha en ren och högkvalitativ länkprofil kan du öka din auktoritet på nätet och förbättra din synlighet i sökmotorerna.

Vad är en sökordsanalys och hur kan du använda den för att optimera din webbplats SEO?

En viktig del av SEO-arbetet handlar om att göra en smart och genomarbetad sökordsanalys. Det handlar om att hitta de perfekta sökorden för ditt innehåll och utveckla en smart strategi för att använda dem på rätt sätt.

När du har hittat rätt sökord börjar arbetet genom att använda dem på rätt ställen – som i rubriker, meta-beskrivningar och övrigt text-innehåll på sidan. På så sätt kan du få din webbplats att ranka högre på sökmotorerna och öka din synlighet för dina tänkta kunder.

Sökordsanalys är inte en one-time deal – det är en kontinuerlig process som kräver uppföljning och justeringar. Så det är viktigt att hålla dig uppdaterad med vilka sökord som är relevanta för din verksamhet och dina kunder och anpassa din optimeringsstrategi därefter.

Genom att använda en smart sökordsanalys och andra SEO-strategier kan du göra din webbplats till en riktig magnet för trafik och potentiella kunder.

Verktyg för att förbättra din SEO

Att förbättra din SEO kan ibland kännas som en svår match, men med hjälp av rätt SEO-verktyg kan du enkelt få överblick över din SEO-strategi och ta den till nya höjder. Här är några av de mest användbara verktygen som kan hjälpa dig att maximera ditt SEO-resultat:

  • Ahrefs: Om du vill ha djupgående insikter om din länkprofil och sökordsanalys är Ahrefs det perfekta verktyget för dig. Med Ahrefs kan du spåra dina länknätverk och identifiera potentiella samarbetspartners.
  • SEranking: Ett annat SEO-verktyg som kan hjälpa dig att spåra dina sökordsplaceringar, övervaka din webbplatsprestanda och analysera dina konkurrenter.
  • Google Analytics 4: Detta är ett av de mest kraftfulla analysverktygen som erbjuds idag. Det ger dig insikter om trafik, konverteringar och användarbeteende på din webbplats, vilket kan hjälpa dig att identifiera vad som fungerar och vad som inte gör det.
  • Google Tag Manager: Detta är ett annat användbart verktyg för SEO. Det låter dig enkelt lägga till spårningskoder på din webbplats utan att behöva ändra koden manuellt. Detta kan spara mycket tid och undvika felaktigheter i koden som kan påverka din webbplats prestanda och SEO-resultat.
  • Google Search Console: Detta verktyg ger dig viktig information om din webbplats prestanda i sökmotorer, inklusive vilka söktermer som används för att hitta din webbplats, hur många klick och visningar din webbplats har fått, vilka sidor som har indexeras och om det finns några problem med din webbplats som du behöver åtgärda.

Genom att använda dessa verktyg kan du göra noggranna analyser av din webbplats och förbättra dess prestanda för SEO.

Sökmotoroptimering en viktig del av en digital marknadsföringsstrategi. Genom att förstå både on-page SEO och off-page SEO kan du förbättra din webbplats synlighet på sökmotorer och därmed locka fler besökare till din sida. Kom ihåg att sökmotorer alltid strävar efter att erbjuda användarna bästa möjliga resultat i sökfältet, så genom att erbjuda högkvalitativt och relevant innehåll på din webbplats kan du stärka din position på sökmotorerna och öka dina chanser till framgång.

Share the Post:
GVOMEDIA

Anders Lundquist

Anders har lång erfarenhet inom foto och tv-produktion. När han inte är ute i leriga fält med kameran syns han ofta stå i speakerbåset, skriva manus eller färgkorrigera filmer. När han ska flyga sätter han heder i att fullständigt fylla ett korsord – innan planet lyfter.

Filip Grgin

Filip är ständigt ivrig med att bidra med sitt filmperspektiv. Han har erfarenhet av visuellt berättande som regissör, fotograf och klippare. Filip är väldigt kreativ och sätter bildberättandet i fokus. Han har en omfattande portfolio som demonstrerar originalitet i allt såsom informationsfilm, utbildningsfilm, kortfilm och reklam. Filip har producerat musikvideos som setts mer än 3 miljoner gånger! Han är även en erkänd Ping-Pong mästare… inom familjeturneringarna.

Daniel Henriksson

Daniel har bakgrund som industridesigner, men tyckte det var roligare att göra 3D-filmer om produkterna än att räkna på hållfasthet och släppvinklar. Han kan trolla fram det mesta ur datorn, vare sig det är illustrationer, 2D-animerat eller 3D-renderat. Arbetar främst från kontorshotellet Ready4Work i Halmstad.

Mats Björklund

Mats har gjort film sedan tonåren och det har blivit hundratals filmer genom åren; kortfilmer, reklam, dokumentärer och informationsfilmer, som regissör/producent, reporter, fotograf och redigerare. Mats har även levererat filmer och reportage både till TV 4 och SVT.

Showreel

Sydvästlänken - Elens nya motorväg

Denna film beskriver Sydvästlänken, en ny högspänningsledning med både växelström och likström som sträcker sig 44 mil från Hallsberg till Hurva i Skåne.

Bron över Svindersviken

3D-animation som visar hur bron som förbinder Kvarnholmen med Nacka dras på plats

Dermatrisse

Animerad instruktionsfilm om hur man använder en tandbleknings-produkt

Varbergstunneln

En film som beskriver Västkustbanans nya sträckning under Varberg.

Marieholmstunneln – sänkning av tunneldel

Den första av tre sänkningar av Marieholmstunneln, en ny tunnel under Göra Älv.

Körkort i sommar

Film till Facebook-kampanj för att få körkortselever ska boka prov i god tid.

Har du koll?

Film till Facebook-kampanj för att få körkortselever att förebereda sig inför proven.

Vägen till körkort

Animerad film som går igenom det man behöver veta inför körprov och kunskapsprov.

Mats - Sveriges nya forskningssatellit

Mats är en ny forskningssatellit som ska skickas upp 2019 för att studera atmosfären.

Arlanda-regionen – Navet i Skandinavien

Denna film handlar om gemensamma prioriteringar av nödvändiga satsningar för att enas om en ny långsiktig plan för regional infrastruktur.

Västsvenska Paketet

En film som beskriver de olika delarna i Västsvenska Paketet, en stor infrastruktur-satsning i Göteborgsområdet.

Västlänken – Så minskar vi störningarna

2D-animerad film som tar upp störningar och åtgärder vid byggandet av en ny tågtunnel under centrala Göteborg

Så bygger vi Citybanan

Helt 3D-animerad film som i detalj beskriver det komplicerade byggandet av Citybanans Station Odenplan.

Citybanan (Kortversion)

Kort, visuell film om Citybanan från start till invigning.

Filmen om Citybanan

Slutfilmen som sammanfattar nära 10 års byggtid och dokumentation av Citybanan.

Blixtljuset

Rekryteringsfilm till smedjan Blixtljuset

Kreametern

Tillväxtverket skulle hålla en presentation om en rapport angående kreativa yrkesroller och hur de förändrats i Sverige. Vi gjorde en kreativ animerad film om rapporten.

Digitalisering i Haninge Kommun

Ny avloppstunnel från Bromma

En film som beskriver byggandet av en ny avloppstunnel från Bromma till Henriksdal, där allt avloppsvatten från Stockholm ska renas i framtiden.

Yrkesfilmer

Ny membranteknik i Henriksdal

Getingmidjan - brobyte 2019

Film som beskriver arbetet med bytet av Getingmidjans södra bro under avstängningen sommaren 2019.

Getingmidjan - brobyte 2020

Film som beskriver arbetet med bytet av Getingmidjans norra bro under avstängningen sommaren 2020.

Barnfetma - Den viktiga leken

En av 4 filmer som producerades i samverkan med ett forskningsprojekt om barnobesitas i Region Västernorrland. Filmerna behandlar saker som tallriksmodellen, kosthållning och sötsaker, inköp, motion, skärmtid och hur man kan stötta varandra inom familjen.

JUICE/PEP

Film som beskriver hur rymdsonden JUICE med svenska instrument ombord ska färdas till Jupiter och mäta strålning och analysera de stora ismånarna.

Mats - Sveriges nya forskningssatellit

Grafikreel 2021