Verktyg för Google Ads

Det finns olika verktyg som kan både underlätta och förbättra din nuvarande Google Ads annonsering. Läs mer och förbättra dina annonser idag!
Innehållsförteckning

Interna verktyg i Google Ads

Google Ads erbjuder flera interna verktyg som kan vara användbara för annonsörer som vill optimera och hantera sina annonser och kampanjer. Här är några exempel:

Sökordsplaneraren

Sökordsplaneraren är ett verktyg som hjälper dig att hitta relevanta sökord för dina annonser och kampanjer. Du kan söka efter nya sökord och få förslag på sökord som är relaterade till dina produkter eller tjänster. Verktyget ger även information om sökvolym, konkurrens och förslag på budnivåer för de olika sökorden så att du vet vad sökorden kostar per klick. Detta hjälper dig att välja de mest relevanta sökorden och optimera dina annonser för att nå rätt målgrupp.

Massåtgärder

Massåtgärder eller bulk actions är verktyg som gör det möjligt att utföra ändringar på flera kampanjer, annonser eller sökord samtidigt. Du kan använda massåtgärder för att göra ändringar i annonstexter, budnivåer, sökordsmatchningar och mycket mer. Detta sparar tid och gör det enklare att göra stora ändringar i dina kampanjer.

Negativa sökordslistor

Negativa sökordslistor är en funktion som låter dig blockera dina annonser från att visas för vissa sökord eller fraser. Du kan skapa negativa sökordslistor och lägga till ord eller fraser som du inte vill att dina annonser ska visas för. Detta hjälper dig att förhindra att dina annonser visas för irrelevanta sökningar och sparar på din annonsbudget.

Policyhanteraren

Policyhanteraren är ett annat användbart internt verktyg som finns tillgängligt i Google Ads. Det hjälper annonsörer att följa Googles annonspolicyer och säkerställa att deras annonser uppfyller de krav och riktlinjer som satts upp av Google. Genom att hålla sig uppdaterad om Googles annonspolicyer och använda policyhanteraren kan annonsörer säkerställa att deras annonser är relevanta, korrekta och fungerar som de bör.

Vad finns det för externa Google Ads-verktyg?

Som annonsör på Google Ads finns det flera externa verktyg som kan hjälpa dig att optimera och hantera dina annonser och kampanjer på ett mer effektivt sätt. Här är några av de vanligaste externa Google Ads-verktygen som är populära bland annonsörer:

Google Ads Editor

Google Ads Editor är ett officiellt verktyg från Google som du kan ladda ner och använda för att hantera dina annonser och kampanjer offline. Med Google Ads Editor kan du enkelt göra ändringar i dina annonser och kampanjer, inklusive uppdatering av budgivning, ändring av sökord, redigering av annonsutbyten och mycket mer. Verktyget gör det möjligt att göra bulkändringar och kan spara mycket tid när du behöver göra stora uppdateringar i ditt konto.

Google Merchant Center

Google Merchant Center är ett annat användbart verktyg för annonsörer som säljer produkter online och använder Google Shopping-annonser. Med Google Merchant Center kan du ladda upp dina produktdata och skapa produktannonser som visas på Google Shopping-resultatsidan. Du kan hantera och optimera dina produktannonser, inklusive ändring av produktinformation, övervakning av produktstatus och analys av prestanda.

SEMrush

SEMrush är en omfattande SEO- och PPC-plattform som även erbjuder verktyg för Google Ads. Med SEMrush kan du analysera dina konkurrenters annonser och sökord, övervaka din annonsprestanda och få förslag på nya sökord och annonsutbyten. Verktyget erbjuder även funktioner för att analysera konkurrenters annonser och för att följa upp och rapportera om din annonsprestanda.

Google Analytics

Genom att integrera Google Ads med Google Analytics kan du se hur dina annonser påverkar trafiken till din webbplats och hur besökarna beter sig när de väl är på din webbplats. Detta kan hjälpa dig att optimera dina annonser och kampanjer för att öka konverteringar som leads och försäljning.

Slutsats

Sammanfattningsvis kan Google Ads-verktyg vara ovärderliga för att optimera och förbättra din annonseringsstrategi. Genom att använda interna verktyg som Sökordsplaneraren, Massåtgärder, Negativa sökordslistor och Policyhanteraren kan du få insikter, spara tid och pengar och även säkerställa att dina annonser följer Googles riktlinjer. Dessutom finns det externa verktyg som Google Ads Editor, Google Merchant Center och SEMrush som kan erbjuda ytterligare funktionalitet för att hantera och optimera dina annonser och kampanjer. Att använda dessa verktyg kan bidra till att förbättra din annonseringsstrategi och maximera dina resultat på Google Ads-plattformen.

GVOMEDIA