Digital Marknadsföring

Sökordsplaneraren i Google Ads: Effektiv Sökordsanalys & strategi

I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur du kan använda detta verktyg för att genomföra en effektiv sökordsanalys och optimera dina annonser.

POWERED BY SOCIALLITE ME

I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur du kan använda detta verktyg för att genomföra en effektiv sökordsanalys och optimera dina annonser.

Att hitta de mest relevanta sökorden för din Google Ads-kampanj är en avgörande faktor för att locka rätt kunder till ditt företag och öka din lönsamhet. Ett viktigt verktyg som kan hjälpa dig med detta är Sökordsplaneraren i Google Ads. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur du kan använda detta verktyg för att genomföra en effektiv sökordsanalys och optimera dina annonser.

Vad är Sökordsplaneraren i Google Ads?

Sökordsplaneraren är ett verktyg som tillhandahålls av Google Ads som hjälper dig att hitta de mest relevanta sökorden för dina annonser. Verktyget ger dig också viktig information om hur mycket det kommer att kosta att köpa annonser baserat på dessa sökord och ger dig förslag på liknande sökord som kan vara relevanta för din kampanj.

Hur fungerar Sökordsplaneraren i Google Ads?

För att använda Sökordsplaneraren i Google Ads behöver du först skapa ett konto och logga in på Google Ads. Klicka sedan på fliken “Sökordsplaneraren” och ange de sökord som du vill undersöka. Verktyget ger dig sedan information om sökvolymen för dessa sökord, förslag på liknande sökord samt uppskattningar av kostnaderna för att köpa annonser baserat på dessa sökord.

Så använder du Sökordsplaneraren i Google Ads för att optimera dina annonser.

Genom att använda Sökordsplaneraren i Google Ads kan du optimera dina annonser genom att:

Hitta relevanta sökord för dina annonser

Genom att använda verktyget kan du hitta de mest relevanta sökorden för dina annonser och se hur många gånger dessa sökord har sökts efter. Detta ger dig en bättre förståelse för vad dina potentiella kunder söker efter och hjälper dig att skapa annonser som är mer relevanta för deras behov.

Hitta nya sökord för dina annonser

Sökordsplaneraren ger dig också förslag på nya sökord som kan vara relevanta för dina annonser. Detta kan hjälpa dig att hitta nya sökord som du inte hade tänkt på tidigare och öka räckvidden för dina annonser.

Se kostnaden för att köpa annonser baserat på dina sökord

Verktyget ger dig också uppskattningar av kostnaderna för att köpa annonser baserat på dina sökord. Detta hjälper dig att göra en mer realistisk budget och planera dina annonseringskostnader mer effektivt.

Vanliga frågor om Sökordsplaneraren i Google Ads

Är Sökordsplaneraren gratis att använda?

Ja, Sökordsplaneraren är gratis att använda för alla som har ett konto på Google Ads.

Kan jag använda Sökordsplaneraren för att hitta sökord för organisk sökning också?

Sökordsplaneraren är specifikt utformad för att hjälpa dig att hitta sökord för betald annonsering på Google Ads. Det finns andra verktyg som är bättre för att hitta sökord kring organisk sökning, som exempelvis ahrefs.

Vilken typ av företag kan dra nytta av att använda Sökordsplaneraren?

Sökordsplaneraren kan vara till nytta för alla typer av företag som använder Google Ads för att marknadsföra sina produkter eller tjänster. Genom att använda verktyget kan företag hitta de mest relevanta sökorden för sin målgrupp och skapa mer effektiva annonser som leder till ökad trafik och försäljning.

Share the Post:
GVOMEDIA

Anders Lundquist

Anders har lång erfarenhet inom foto och tv-produktion. När han inte är ute i leriga fält med kameran syns han ofta stå i speakerbåset, skriva manus eller färgkorrigera filmer. När han ska flyga sätter han heder i att fullständigt fylla ett korsord – innan planet lyfter.

Filip Grgin

Filip är ständigt ivrig med att bidra med sitt filmperspektiv. Han har erfarenhet av visuellt berättande som regissör, fotograf och klippare. Filip är väldigt kreativ och sätter bildberättandet i fokus. Han har en omfattande portfolio som demonstrerar originalitet i allt såsom informationsfilm, utbildningsfilm, kortfilm och reklam. Filip har producerat musikvideos som setts mer än 3 miljoner gånger! Han är även en erkänd Ping-Pong mästare… inom familjeturneringarna.

Daniel Henriksson

Daniel har bakgrund som industridesigner, men tyckte det var roligare att göra 3D-filmer om produkterna än att räkna på hållfasthet och släppvinklar. Han kan trolla fram det mesta ur datorn, vare sig det är illustrationer, 2D-animerat eller 3D-renderat. Arbetar främst från kontorshotellet Ready4Work i Halmstad.

Mats Björklund

Mats har gjort film sedan tonåren och det har blivit hundratals filmer genom åren; kortfilmer, reklam, dokumentärer och informationsfilmer, som regissör/producent, reporter, fotograf och redigerare. Mats har även levererat filmer och reportage både till TV 4 och SVT.

Showreel

Sydvästlänken - Elens nya motorväg

Denna film beskriver Sydvästlänken, en ny högspänningsledning med både växelström och likström som sträcker sig 44 mil från Hallsberg till Hurva i Skåne.

Bron över Svindersviken

3D-animation som visar hur bron som förbinder Kvarnholmen med Nacka dras på plats

Dermatrisse

Animerad instruktionsfilm om hur man använder en tandbleknings-produkt

Varbergstunneln

En film som beskriver Västkustbanans nya sträckning under Varberg.

Marieholmstunneln – sänkning av tunneldel

Den första av tre sänkningar av Marieholmstunneln, en ny tunnel under Göra Älv.

Körkort i sommar

Film till Facebook-kampanj för att få körkortselever ska boka prov i god tid.

Har du koll?

Film till Facebook-kampanj för att få körkortselever att förebereda sig inför proven.

Vägen till körkort

Animerad film som går igenom det man behöver veta inför körprov och kunskapsprov.

Mats - Sveriges nya forskningssatellit

Mats är en ny forskningssatellit som ska skickas upp 2019 för att studera atmosfären.

Arlanda-regionen – Navet i Skandinavien

Denna film handlar om gemensamma prioriteringar av nödvändiga satsningar för att enas om en ny långsiktig plan för regional infrastruktur.

Västsvenska Paketet

En film som beskriver de olika delarna i Västsvenska Paketet, en stor infrastruktur-satsning i Göteborgsområdet.

Västlänken – Så minskar vi störningarna

2D-animerad film som tar upp störningar och åtgärder vid byggandet av en ny tågtunnel under centrala Göteborg

Så bygger vi Citybanan

Helt 3D-animerad film som i detalj beskriver det komplicerade byggandet av Citybanans Station Odenplan.

Citybanan (Kortversion)

Kort, visuell film om Citybanan från start till invigning.

Filmen om Citybanan

Slutfilmen som sammanfattar nära 10 års byggtid och dokumentation av Citybanan.

Blixtljuset

Rekryteringsfilm till smedjan Blixtljuset

Kreametern

Tillväxtverket skulle hålla en presentation om en rapport angående kreativa yrkesroller och hur de förändrats i Sverige. Vi gjorde en kreativ animerad film om rapporten.

Digitalisering i Haninge Kommun

Ny avloppstunnel från Bromma

En film som beskriver byggandet av en ny avloppstunnel från Bromma till Henriksdal, där allt avloppsvatten från Stockholm ska renas i framtiden.

Yrkesfilmer

Ny membranteknik i Henriksdal

Getingmidjan - brobyte 2019

Film som beskriver arbetet med bytet av Getingmidjans södra bro under avstängningen sommaren 2019.

Getingmidjan - brobyte 2020

Film som beskriver arbetet med bytet av Getingmidjans norra bro under avstängningen sommaren 2020.

Barnfetma - Den viktiga leken

En av 4 filmer som producerades i samverkan med ett forskningsprojekt om barnobesitas i Region Västernorrland. Filmerna behandlar saker som tallriksmodellen, kosthållning och sötsaker, inköp, motion, skärmtid och hur man kan stötta varandra inom familjen.

JUICE/PEP

Film som beskriver hur rymdsonden JUICE med svenska instrument ombord ska färdas till Jupiter och mäta strålning och analysera de stora ismånarna.

Mats - Sveriges nya forskningssatellit

Grafikreel 2021