SEM - Google Ads

Vill du nå ut till din målgrupp snabbt och effektivt? Då är SEM helt rätt strategi!

Varför ska du jobba med Google Ads?

GVO Media specialiserar sig på att hjälpa ditt företag med att förbättra din närvaro online och öka din lönsamhet med hjälp av effektiva SEM-strategier på Google Ads. Statistiken visar att majoriteten av all aktivitet på internet börjar med en sökning på Google. Företag som aktivt arbetar med SEM genererar fyra gånger mer trafik till sina webbplatser än de som inte gör det. Detta är en av många anledningar varför det är extremt viktigt att ha en tydlig och stark SEM-strategi.

Googlingar per dag

Varje dag görs det cirka 55 miljoner Googlingar och om ditt företag inte syns i resultaten går du miste om en stor skara av potentiella kunder. Just nu leker din hemsida kurragömma. Ditt företag gömmer sig när potentiella kunder söker efter er. Dyker ni inte upp i deras sökresultat är leken över innan den ens har börjat!

0
0

Arbeta med en transparent byrå som GVO

GVO är experter på SEM med spetskompetens inom segmentet Google Ads. Med många års erfarenhet från arbete på några av Sveriges största byråer har vi försökt att förbättra arbetsmodellen för att gynna dig som kund. Transparens är en grundpelare inom GVO och vi arbetar väldigt tätt tillsammans med våra partners för att förstå deras behov och skapa en skräddarsydd SEM-strategi som passar just ert företag och bransch.

Vi vill erbjuda dig som kund en skräddarsydd lösning med den typ av annonsering som passar dig. Allt ifrån sökannonser, shoppingannonser och displayannonser med mera. Oavsett om målet är att få fler samtal, skickade offerter eller sålda produkter så ser vi till att ta fram en optimal strategi baserat på dina behov.

Med Google Ads kan du visa dina annonser för personer som aktivt söker efter produkter eller tjänster som liknar dina. På så sätt kan du nå ut till rätt person vid rätt tidpunkt och maximera din konvertering. Genom Google Ads kan du också förbättra din lönsamhet genom att rikta olika typer av annonser mot en mycket specifik målgrupp, baserat på deras sökord, geografiska plats, enhetstyp och mycket mer. Du kan också använda remarketing för att visa annonser för personer som tidigare har besökt din webbplats, vilket ökar chansen att de konverterar.

Att annonsera på Google är ett effektivt sätt att öka exponeringen för ditt företag och förbättra dina leads och försäljning. Med rätt strategi och optimering kan du uppnå fantastiska resultat för ditt företag genom att annonsera på Google.

Lämna konkurrenterna bakom dig med effektiva kampanjer på Google Ads

Hur ser ett SEM-samarbete ut med oss?

Hos GVO Media är vi experter på SEM med spetskompetens inom just Google Ads. Vi arbetar kontinuerligt med att hjälpa våra kunder att nå sina digitala marknadsföringsmål. Vår arbetsprocess är noggrann och effektiv och består av följande steg.

Inledande möte
Vi börjar med att lära känna dig och er bransch för att förstå era behov och mål med annonseringen. Vad är viktigast för dig? Att bygga varumärke eller öka din lönsamhet? Genom att lyssna noga kan vi skapa en strategi som är helt skräddarsydd för att nå era mål med er webbplats.

Analys
Därefter gör vi en grundlig analys av vilken typ av annonsering som skulle vara mest lönsam för er som kund. Vi undersöker vilka kanaler som vi anser skulle passa er bäst och vilka sökord som är mest relevanta att arbeta med för projektet.

Actionplan
Utifrån vår analys tar vi fram en actionplan som visar vad som behöver göras för att nå de uppsatta målen. Vi presenterar också vad ni som kund kan förvänta er av oss och vilka resultat vi tror att vi kan uppnå.

Arbete & kontakt
När arbetet är igång fortsätter vi att arbeta enligt vår actionplan och har regelbundna avstämningar med er för att diskutera framstegen. Vi ser till att ni alltid är uppdaterade och att vi arbetar mot de uppsatta målen på ett effektivt sätt.

SEM-lexikon

Det finns många begrepp som slängs runt när folk pratar om SEM men vad betyder dessa på svenska?

Sökannonser är annonser som visas i sökmotorernas sökresultat när en användare söker efter specifika sökord på Google. Annonsören betalar för att synas när användaren söker efter relevanta söktermer. Sökannonser används för att öka trafiken till en webbplats, öka försäljning och förbättra synligheten i sökmotorer.
Displayannonser är annonser som visas på olika webbplatser i form av bannerannonser, pop-ups eller andra grafiska annonser. Annonsören betalar för att synas på en webbplats eller nätverk av webbplatser. Displayannonser används för att öka varumärkesmedvetenhet och synlighet, generera trafik till webbplatsen och öka försäljning.
Shoppingannonser är annonser som visas högst upp i sökresultaten när en användare söker efter specifika produkter. Annonsen kommer med bild, pris och andra relevanta attribut kring produkterna som annonsören erbjuder. Annonsören betalar för att synas när användaren söker efter relevanta produkter. Shoppingannonser används för att öka försäljning och synlighet för produkter online.

Remarketing är en teknik som används för att rikta annonser till personer som tidigare har besökt en webbplats. Annonsören skapar annonser som visas för personer som tidigare har besökt webbplatsen.
Remarketing används för att öka konverteringar, återfå tidigare besökare och öka varumärkesmedvetenhet.

Hör av dig!

Vi tror på att göra affärer på ett personligt sätt och skapa genuina relationer med våra kunder. Så om du vill ses över en kaffe och bara tjöta lite, är det mer än välkommet! Möten behöver inte alltid handla om statistik och siffror, utan kan lika gärna handla om att lära känna varandra bättre. 

GVOMEDIA